Fullklaff i svette vadere

Jølle og Gytebekk tok turen til Hemsila i juni. Førstnevnte med mål om ørret over tokilosgrensa. Og se bildet under. Målet ble nådd...

Gytebekk tar bilde av Tor Grøthe som tar bilde av han som tok fisken.
Den tredje junidagen i Hemsila var akkurat like forbannet varm som de to foregående. Det ble nok en dag surfende på den voldsomme hetebølgen. Guide Tor Grøthe ba de to flatbygdfiskerne Jølle og Gytebekk om å vente på et spesielt sted på Hemsilas fluefiskestrekning. Det gikk vel fire vakfrie timer før han kom bortom igjen og forklarte at fiskerne satt på feil plass!

På grunn av varmen og økt smelting i fjellet hadde vannet steget på dag 3 i Hemsila.
30 meter lenger opp, helt på den andre siden av elva, sto det fisk, mente han. Jølle lot seg ikke be to ganger og satte ny rekord i vading over Hemsil. Like etter satt en ørret på hele 2,4 kilo på kroken. I ettertid har ørreten gått inn i historiebøkene som den berømte "puddingen" i Hemsila. Fisken som en dyktig nesbu klarte å lure i sydenhete og under svært vanskelige forhold.

Her er Jølle på vei nedover elva med en 2,4 kilos ørret på kroken.
En skikkelig ørret-pudding.
Dermed hadde begge fiskerne nådd sine mål for turen. Jølle med en på 2,4 og Gytebekk med en på 1,2 kilo. De forlot Hemsedal med en forsikring om at de gjerne kommer tilbake for et nytt opphold i hytta "Olastugu" på Grøthe-tunet.

Fiskerne bodde på Olastugu, på gården til Tor Grøthe.

Standarden i hytta er upåklagelig.
Gytebekk (t.v.) og Jølle på dag 3 i Hemsila.
(Tekst og bilder er hentet med tillatelse fra www.fluefiskeprat.com)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Ørreten er glad i reker

Vinden blåste tørrflua inn mot myrkanten - så smalt det

Ikke lett å få den sværingen gjennom pilkehullet