Ikke lett å få den sværingen gjennom pilkehullet

Det var ingen liten fisk som Jarle Skolbekken fra Skogbygda fikk på kroken da han isfisket i Storsjøen. 

Tekst: Tommy Simon Norum, Raumnes

Det var bare så vidt at hullet i isen var stort nok til å få opp den store gjedda Jarle Skolbekken fikk på kroken, da han isfisket i Storsjøen første påskedag.
– Dette er første gjedda jeg har tatt som veier et tosifret beløp, sier Skolbekken.
Den gjeve storfangsten veide 11,3 kilo og var 113 centimeter lang.
– Jeg skulle gjerne ha sluppet den ut igjen, men måtte ha den opp for å frigjøre kroken. Gjedda måtte opp gjennom hullet i isen og fikk noen skader, sier Skolbekken.
Den største gjedda tatt med stang i Norge veier 18,74 kilo og ble tatt i Øyeren 2011. Den tyngste gjedda i Norge er fanget i garn ved Synneren i Ringerike, og veide 19,6 kilo. Verdensrekorden på stang er 24,8 kilo, og ble tatt i Tyskland 1986. Den aller største gjedda som noen gang er tatt ble fanget i garn i en innsjø nær Dannstadt i Tyskland 1983. Rekordgjedda veide 30,5 kilo og målte 146 centimeter, dette opplyser Wikipedia.


Solid fangst: Jarle Skolbekken fra Skogbygda fikk denne gjedda på 11,3 kilo som målte 113 centimeter på isfiske første påskedag. (Klikk på bildet, så blir gjedda enda større!)      Privat foto
10 kilo regnes jo vanligvis som en milepæl for gjedder. Da blir du automatisk medlem i den berømte 10-kilosklubben. les om en annen storfangst her: "Storgjedde på rispitbukk" 

Teksten og bildet er brukt med tillatelse fra fiskeren selv og Raumnes, lokalavisen for Nes på Romerike, Akershus.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Ørreten er glad i reker

Vinden blåste tørrflua inn mot myrkanten - så smalt det