Skremmende halloween-opplevelse

SKREMTE VANNET AV MIGERBEKKEN: En djevelsk elg var tatt av rovdyr rett ved Konrad Migerbekkens favorittvann.

Lørdag var det halloween. Konrad Migerbekken tok seg heller en tur inn til et favorittvann på Skogen øst i Nes da dette vesenet ga ham gåsehud.

Helt nede ved vannet hadde rovdyr hatt et solid festmåltid. Det lå kadaver-rester over et stort område, og spor på stedet tydet på at flere kjøttetere hadde mesket seg. Måltidet hadde nok funnet sted for en stund siden, så Konrad var ikke redd for at han skulle bli en del av desserten.

Gåsehud-opplevelse

Men det som fikk både rygghår og ballehår til å reise seg på Konrads kropp var noe som lå i lyngen like ved. En skalle med røde, lysende øyne og antydning til horn i panna skjelte opp mot det grå, regntunge skylaget. Det er tydelig at her hadde rovbeistene tatt knekken på en djevelsk elg. 

Vondt i tenna

Rett i nærheten, ved ei rovdyr-ruke ispedd en god del tyttebær, lå en godt tygd brusboks. Om ulv spiser tyttebær, kan det ha vært gråbein som hadde vært på ferde. Den kan ha tygd i metall og fått vondt i tenna. Dette kan forklare hvorfor det har kommet flere rapporter om en nærgående ulv i Årnes-området den siste tiden. Det kan ha sin forklaring i at ulven rett og slett hadde tenkt seg til tannlegen, men ikke dristet seg til å gå helt ned til tannlegekontoret. 

GOD TANNHELSE: Det skal elgen ha. Tenna holdt gjennom hele gildet. 
Sekken full

Uansett, sommer- og høstfiskesesongen er over i dette området. Nå skal ørreten få gyte i fred. Herr Migerbekkens mål med denne turen var i utgangspunktet å plukke søppel som han tidligere i sesongen hadde irritert seg over at idioter hadde lagt igjen etter seg ved sjøen. En runde rundt vannet, og dermed var tursekken full.

INTET PENT SYN: Heller en djevelsk elg enn dette her ute i naturen, tenkte Konrad Migerbekken. I bakgrunnen ligger vannet.

Konrad tok seg en liten pust i bakken før hjemturen. Han fant en fin bjørkelegg å sitte på. Regn og vind lagde fine mønstre ute på vannflata. Han måtte lure litt på hva som foregår mellom øra til folk som drar deg ut i skogen med fiskestanga for å høste av godene, og så legger man igjen tomflasker og annet søppel. Han kommer nok til å måtte lure flere ganger, dessverre.

Uansett var han glad det var halloween bare en gang i året!

Tekst og foto: John Arne Paulsen


DAGENS FANGST: En tur rundt den lille sjøen og sekken var full av skrot og tomflasker.


En liten video fra turen:


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Ørreten er glad i reker

Vinden blåste tørrflua inn mot myrkanten - så smalt det

Ikke lett å få den sværingen gjennom pilkehullet