Innlegg

Viser innlegg fra 2019

Test av Hennessy Hammock Expedition Asymmetric Zip (Video)

Bilde
Dette er en test av hammocken Hennessy Expedition Zip. Jeg endte opp med et positivt inntrykk av produktet og gir hammocken følgende karakter: 😊 😊😊😊😊 (Det vil si fem smileys av seks mulige) John Arne Paulsen

Hammocktur til Finnskogen (video)

Bilde
I sommer tok jeg en tur til Finnskogen med min nye hammock, en Hennessy Expedition Asymmetric Zip. Denne er kjekk å ha når det er ustabilt vær. Den har blant annet regntrekk, noe jeg fikk bruk for på denne turen. Det var regn, sol, torden og vind om hverandre. Morgenen var stemningsfull og lot seg nyte til fulle fra hammocken. John Arne Paulsen 

Færre ørreter i vann på Østlandet

Bilde
INNSPILL: Min erfaring på tampen av årets sesong er at fjorårets tørke har tæret betydelig på fiskebestandene i tjern og sjøer på Romerike, der jeg bor på Østlandet. Jeg tror at det er en gjengs oppfatning. Årets sommer har vært noe bedre, men også i sommer var det en lengre periode med tørr tropevarme som førte vannivået ned på kritisk nivå og temperaturen over tid opp til et lite fordelaktig sjikt. Ørreten liker ikke varmt vann. John Arne Paulsen Er blitt færre: Jeg erfarer at ørretbestanden er gått tilbake etter fjorårets tørke. Og den brune myrdøgnflua, som er så god ørretmat i våre områder, har vært så godt som fraværende. Kommenter gjerne under her hvis du har opplevd noe annet. Og denne har vært så godt som fraværende i år i vannene jeg har besøkt på Østlandet.

Denne var ikke verst

Bilde
Et lite bildeglimt fra en augusttur til Gausdal. Fisken var akkurat under minstemålet, som er 25 centimeter i dette vassdraget.

Årets tørrfluesesong er i gang

Bilde
Endelig surrer det noen insekter i lufta . Det har vært en kald vår så langt på Østlandet, men nå livnar det i lundar. Bjørka spretter og en og annen mygg har begynt å surre rundt øra. Pen stekefisk. I dag tok jeg min første ørret for sesongen, på en myggklekker med CDC-topp. I vind og regn fløt klekkeren godt, og fisken tok den med et rolig head & tail-vak. Dagen bød på både regn og vind. Det var langt mellom vakene i dette skogstjernet. Faktisk så jeg kun tre i løpet av turen. Ett av dem var innenfor kasteavstand. I medvind klarte jeg å presentere klekkeren på en såpass fristende måte at fisken bet på. Vi er i gang.  

Mor deg med noen fiskevitser

Bilde
HER  er noen nye fiskevitser på vår VITSESIDE Klikk HER https://orreten.blogspot.com/p/nyheter.html

Stemningsfullt i Skrimfjella

Bilde
Denne videoen er filmet i Skrimfjella, et fjellområde i Kongsberg kommune i Buskerud, beliggende mellom Kongsberg og Skien.

Fallskjermflue med CDC-vinge

Bilde
I juni starter klekkingen av myrdøgnflue i skogstjernene. Klekkingen av liten myrdøgnflue, vespertina,  kan være et lite eventyr å oppleve. Massiv klekking gjør ørreten spinnvill. Denne flua skal etterligne en slik liten myrdøgnflue. Den er bundet på en krok størrelse 14. Halen er av english grouse, kroppen av chocolate brown dubbing, hackle av grizzly neck og vingen av CDC dun grå. Kunsten er å binde flua så balansert at den lander med vingen rett opp. Gjør den det, vil den garantert friste ørreten.

Søker om utslipp fra settefiskanlegg i Hallingdal

Bilde
Hallingfisk søker om tillatelse til utslipp fra landbasert settefiskanlegg i Kleivi Næringspark. Hallingfisk AS har søkt om tillatelse til utslipp i sammenheng med etablering av landbasert settefiskanlegg for innlandsørret i Kleivi Næringspark i Ål kommune. Fylkesmannen opplyser at høringsfristen er satt til 22. mars 2019. I søknaden, som legges til grunn for høringen, søker Hallingfisk AS om tillatelse etter forurensningsloven til utslipp i sammenheng med etablering av landbasert settefiskanlegg for innlandsørret i Kleivi næringspark i Ål kommune. Overskuddsvann fra settefiskanlegget planlegges og slippes til Strandafjorden via utløpskanalen fra Hol III kraftverk. Settefiskanlegget er dimensjonert for produksjon av 150 000 ettårige fisk, og anslått forbruk av fiskefôr er beregnet til 15-17 tonn per år. Søknaden i sin helhet kan leses HER .

En supereffektiv CDC-myggklekker

Bilde
En CDC-myggklekker som jeg tenkte å starte fluefiskesesongen med. John Arne Paulsen Vingen er lang, men ørreten liker flua likevel. Dessuten flyter den bedre. På min variant har jeg valgt en tynn gulltråd som ribbing. Se video og oversikt over hvilke materialer som benyttes under her. Bindemateriale: Krok: Tørrflue, størrelse 14-18 Thorax: Påfuglherl Vinge: CDC Dun grå/sort/brun Ribbing: Tynn gulltråd Utgangspunktet er denne videooppskriften som Jon-Erlend "Fluehue" Sundnes / Hooked.no har lagt ut på YouTube:

Har du prøvd å fiske med Doritos? Klikk på bildet og se videoen.

Bilde
Sjekk hva som skjedde da tre kompiser var ute og fisket med godt krydret Doritos-snacks.

Jakt og fiske selger

Bilde
Omsetningen i Norge i jakt- og fiskeåret 2017-2018 endte på hele 5,5 milliarder kroner. Norsk institutt for naturforskning (NINA) har gjort nye beregninger som indikerer at jakt og fiske sto for en samlet omsetning i Norge i jaktåret 2017-2018 på anslagsvis 5,5 milliarder norske kroner. NINA-forsker Oddgeir Andersen foreller at innlandsfiske og laksefiske sto for en samlet omsetning på nesten 3,4 milliarder kroner, hvorav 2,1 fra innlandsfiske og nær 1,3 fra laksefiske. Potensialet for ytterligere økt verdiskapning innen innlandsfiske anslås å være stort. Forskerne har estimert at omsetningen om ti år kan ligge mellom 2,1 og 3,6 milliarder kroner, hvor det mest optimistiske anslaget gir 69 prosent økning sammenlignet med i dag. Grunnlaget for beregningene er ulike offentlige registre for jegere og fiskere. Les NINAs artikkel HER

Næringsdepartementets ja til forurensning av Repparfjorden fordømmes

Bilde
Hva risikerer vi hvis ikke Regjeringen snur i saken om gruvedrift ved den unike laksedestinasjonen Repparfjord? Les hva Naturvernforbundet  i Finnmark fastslår. Klikk på lenken. Rapporten til Norsk institutt for vannforskning (NIVA) konkluderer med at utslippene vil medføre akkutt fjorddød. Reppafjordvassdraget har en unik villaksstamme. Gruveavfallet vil i seg selv slamme ned havbunnen og kvele maritimt liv.  I gruvedriften som er planlagt her vil store vannmengder bli blandet med kjemikalier. Kjemikaliene i slammet vil forsterke forurensningseffekten ytterligere. __________________________ Naturvernforbundet i Finnmark:   - Dette risikerer vi!