Kavalainen på Finnskogen

Ørreten er mørk brun, nesten sort, og den er sky som nøkken sjøl.

Tekst og foto: John Arne Paulsen. 
Kavalainen-ørret. Mørk og velsmakende.
I tjernet Kavalainen på Finnskogen har den stedegne ørreten mørke sjatteringer. Jeg har aldri sett mørkere utgaver, og kondisjonen virker å være upåklagelig. Det renner brukbart med vann gjennom tjernet hele året igjennom, og det bør tilsi meget gode levekår.Kavalainen ligger i et særegent landskap, typisk for denne delen av den store Finnskogen.
Kavalainen ligger i Varaldskogen. Det lille tjernet har som nevnt god gjennomstrømming, da det renner to pene bekker gjennom det. En må være var for å lure fisken på tørrflue. Med ”lav åling” på myra og forsiktig presentasjon av flua får en kun én sjanse på vakende fisk. De som ble landet på denne turen tok flua med noen voldsomme plaskevak.  Jeg kom i prat med en lokal kjentmann som fortalte at tjernet inneholder abbor og ørret, og at det etter sigende også går en og annen sværing uti der.

I år har jeg håp om å lure noen som er enda større.
Den lokalkjente mannen var for øvrig på utkikk etter en bever som har demmet opp utløpet i flere år, men som nå er jaget opp i et annet tjern i nærheten. Ingen fare for plaskende beverhaler, med andre ord. Det blir definitivt ikke den siste turen min til dette vannet, som på bakgrunn av sin beskjedne størrelse nok ikke besøkes av så mange fiskere gjennom sommeren.

Myra rundt tjernet er litt lumsk. En må gå forsiktig.


Viderebruk av bilder er ikke tillatt uten godkjenning av fotografen.
Klikk her for kontaktinfo

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Ørreten er glad i reker

Vinden blåste tørrflua inn mot myrkanten - så smalt det

Ikke lett å få den sværingen gjennom pilkehullet