Godt fiske i sentrum

Bekken er lagt i en flere kilometer lang kulvert, et rør under asfalten gjennom et sentrumsområde. Kan det være mulig at det går fisk i den?


Bekken hadde stor vannføring i vårløsninga, og etter en stund begynte asfalten å slå sprekker over kulverten som vannmassene dundret igjennom. Kulverten gikk også delvis i oppløsning. Da vårløsningen roet seg, og bekkevannet igjen rant rolig under bakken, hadde store hull åpenbart seg på asfaltflaten. Ingen trodde vel at det var mulig å få fisk der, før Konrad Migerbekken, en viden kjent og alltid overoptimistisk fisker, forsøkte seg med stanga.

Tegning. Per Øyri
Konrad fikk fisk over alt han, het det. Han hadde fått ørret i tjern med pH på 4, gjedde på meitemark i utsiget fra gjødselhaugene til bonde Flakstadkroken, mort i saltvann, ti lauver på ett og samme kast på et oppheng med ti tørrfluer i Glomma nedstrøms Bingsfossen. Og han fornektet seg ikke denne gang heller. Rett utenfor Rimi-butikken, med måpende, handlende gående forbi, slapp han åtet ned i vannet og fisket opp en abbor på halvkiloen.
            – Det er jo ingen vits i å handle fisk over disk når en kan fange dem rett utenfor butikkdøra, utbasunerte han.
            Migerbekken fikk etter hvert besøk av flere som sto ved hvert sitt hull og ”pilket” midt i sentrum. Ei kjerring trædde så sitt åreforkalkede venstrebein ned i et hull og brakk både lårhalsen og leggen, og etaten for veier og kloakk fikk beskjed om å tette igjen hullene. Så ble gjort, og fiskeeventyret var over for denne gang.

Tekst: John Arne Paulsen

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Ørreten er glad i reker

Vinden blåste tørrflua inn mot myrkanten - så smalt det

Ikke lett å få den sværingen gjennom pilkehullet