Vi hyller Friluftslivets år 2015

2015 har fått stempelet "Friluftslivets år". Året er innledet med mange markeringer rundt om i landet, og innbyggerne henstilles om å tilbringe mange dager og netter ute i naturen.

I friluft: Pølser på bålet, overnatting i telt, sportsfiske, jakt og rekreasjon. Mulighetene er mange i den norske naturen. Foto: John Arne Paulsen
Norge bugner av muligheter for gode naturopplevelser, som igjen skaper økt livskvalitet, bedre helse og et rikere liv. Friluftslivets år 2015 er en nasjonal markering av norsk friluftsliv, med og uten fiskestang. Året gir en unik mulighet til å vise fram bredden av friluftslivet, og gi hele folket eierskap til naturen.
Søtsaker på pinne: Marsmallows er god "lokkemat" for å få de unge bort fra iPaden og ut i skogen. Foto: John Arne Paulsen
H.K.H. Kronprins Haakon har takket ja til å være høy beskytter for markeringsåret, han representerer en foreldregenerasjon det er viktig å nå, og er en meget god representant for aktive turgåere.
Friluftslivets år 2015 (FÅ15) er en del av Nasjonal strategi for et aktivt friluftsliv som Klima- og miljødepartementet (KLD) presenterte i august 2013. Friluftslivets år har tidligere blitt arrangert i 1993 og i 2005. Klima- og miljødepartementet er prosjekteier og Miljødirektoratet prosjektleder for FÅ15. Norsk Friluftsliv (tidligere Friluftslivets fellesorganisasjon) har det praktiske ansvaret for daglig ledelse, planlegging og gjennomføring av året.

Les mer HER 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Ørreten er glad i reker

Vinden blåste tørrflua inn mot myrkanten - så smalt det

Ikke lett å få den sværingen gjennom pilkehullet